A ciekawe ,ciekawe.... Jak to się wabi i gdzie tego szukać?
[O1] "Piszczą" czujniki cofania
Zwiń
X
-
[O1] "Piszczą" czujniki cofania
Witam kolegów
Kilka dni temu pojawił się mały problem,mianowicie zauważyłem,że jeden z czujników (drugi od prawej patrząc z tyłu) cofania ktoś prawdopodobnie wepchnał do wew. zderzaka i non stop podczas cofania mi piszczy jakby już przy zderzaku była jakaś przeszkoda.Dziś czujnik zamontowałem tam gdzi ejego miejsce,siedzi jak 3 pozostałe tyle że dalej jest to samo.Podczas włączania wstecznego biedu sygnał jest z minimalnymi przerwami,lub też ciągły,ale gdy przyłażę rękę do czujnika drugiego od lewej patrząc z tyłu sygnał milknie,a tak być nie powinno.Oddalę dłoń,znowu pisk.Co ciekawe,to nie ten własnie był wepchniety.Pozostałe raczej reagują normalnie,bo jak jest sygnał z małymi przerwami czyli oznaczający przeszkodę,gdy zbliżę dłoń dzwięk jest ciągły,jednak po zabraniu jej nie przechodzi w przerywany.Co mogło się stać i czy komp jest w stanie pokazać bład z tym związany??Czy może to być tez moduł komfortu??
W razie możliwości licze na pomoc,bo można zgłupieć już od tego pisku,a przyznam,że funkcja jest bardzo przydatna.
PozdrowionkaJEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
BYŁO Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM Kombi 2000r. ELEGANCE
-
-
baca10, a możesz podpowiedzieć o co chodziło z tymi mocowaniami??Może po tym wetknięciu też jest tego przyczyna.Nie spodziewałem się,że komp nawet pokaże,który to może nie działać jak powinien.JEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
BYŁO Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM Kombi 2000r. ELEGANCE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pawka123Czy może to być tez moduł komfortu
pewnie myslaleś o module parktronika który za czujniki odpowiada
podłącz VAGa i sprawdź czy i jakie masz błędy
mozesz też sprawdzić czy czujniki działają prawidłowo- na właczonych czujnikach przybliz do każdego z nich palec- tam, gdzie będie takie charakterystyczne "trzaskanie" jest ok, jeśli gdzieś nie będzie to może oznaczać, że czujnik jest padnięty
musisz tez sprawdzic podłaczenia czujników do wiązki- ale tu pierwszą podpowiedź uzyskasz w VAGuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pawka123baca10, a możesz podpowiedzieć o co chodziło z tymi mocowaniami??Może po tym wetknięciu też jest tego przyczyna.Nie spodziewałem się,że komp nawet pokaże,który to może nie działać jak powinien.
Komentarz
-
-
o mam to samo u siebie.Jak pogoda sie poprawi to bede walczył.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz